پیشینه استفاده از شیشه در دکوراسیون
تاریخچه تولید و کاربرد شیشه به حدود بیش از ۴ هزار سال پیش بر میگردد که در آن زمان از شیشه فقط به منظور ساخت ظروف استفاده میشده ولی تقریبا ۲ هزار سال پس از کشف آن بود که تولید شیشههای ظریف کاربرد آن در پنجرهها را میسر کرد که در قطعات مستطیلی با ابعاد ۴۰۰×۳۰۰ میلیمتر در صفحات مدور تولید میشد.
همراه با پیشرفت تکنولوژی روشهایی برای تولید شیشههای ساختمانی ابداع شد، تا امروز که گستردهترین آنها تولید شیشه به روش شناوری (فلوت) است. در این روش برای دستیابی به سطح کاملا صاف و عاری از موج شیشه را روی قلع مذاب شناور میسازند.
گذشته از این نوع خاصی از شیشه امروزه در صنعت ساختمان و به خصوص در دکوراسیون مورد استفاده قرار میگیرد که به دلیل ویژگیهای خاص و کاربردهایی که در دکوراسیون دارد، تبدیل به یک صنعت مدرن در این زمینه شده است.
امروزه استفاده از این صنعت مدرن در دکوراسیون آن را به یکی از رایج ترین شیوههای استفاده از شیشه در دکور فضاهای مسکونی و سایر تبدیل کرده است که در قالب آن میتوان انواع مختلفی از کاربرد شیشه را در دکور مشاهده کرد.
کاشیکاری شیشهای در فضای منزل
امروزه کاشیکاری شیشهای در دکوراسیون جایگزین خوبی برای کاشیهای سرامیکی است که در دهههای قبل در دکوراسیون فضاهای مسکونی مورد استفاده قرار میگرفت.
کاشیهای فشرده شیشهای که اغلب میتوان در دکوراسیون سبک مدرن آن را به عنوان پارتیشن برای جدا کردن دو قسمت از یک فضای واحد یا برای ایجاد زیبایی روی سطح یکی از دیوارها یا کنجهای آپارتمان، مشاهده کرد.
این در حالی است که کاشیهای شیشهای که همه عناصر آنها از جنس شیشه هستند به مراتب زیبایی و درخشندگی و استحکام بیشتری نسبت به کاشیهای سرامیکی دارند همچنین قابلیتهایی نظیر نورپردازی از پشت و رو سبب میشود که این نوع کاشیها درخشندگی و زیبایی منحصر به فردی در فضای منزل ایجاد کنند.
نقش برجستههای شیشهای
ایجاد نقوش برجسته روی شیشه یکی دیگر از راهکارهایی است که امروزه برای زیباتر کردن فضای منزل مورد استفاده قرار میگیرد.
خاصیتی که شیشه در عبور نور از خود دارد باعث میشود نقوش برجسته از طریق ترکیب با نور و ایجاد سایه، زیبایی دو چندانی را به خصوص در فضاهایی که تنها منبع نور، یک روشنایی است که از پشت شیشه به کل فضای منزل یا قسمتی از آن میتابد، به ویژه در شب، ایجاد کند. این در حالی است که نقوش برجسته روی شیشه حتی در حالت روشنایی کامل یا روشنایی نسبی، هم به خودی خود زیبایی خاصی دارند.
این شیشهها با دارا بودن طیفهای گسترده از موارد استفاده نقش مهمی را در رفع نیاز طراحان ایفا میکند، خواه این طراحی شیشه به تنهایی باشد یا با ترکیب با سایر متریالهای موجود در بازار.
از جمله کاربردهای این شیشهها میتوان به استفاده از آنها در قالب سقفهای کاذب، در، پارتیشنها یا دیوارهای جدا کننده و هر جایی که شما فکر کنید و نیاز داشته باشید، اشاره کرد.
بلوکهای شیشهای
این بلوکها از دو جداره وکیوم شده شیشه که فضای میانی آنها خلا است، تشکیل شده و عایق بسیار مناسبی برای سرما، گرما، رطوبت و صدا به شمار میآید. بلوکهای شیشهای علاوه بر تحمل فشار زیاد از قابلیت عبور نور برخوردار میباشند و به همین سبب کارآیی زیادی در ساخت دیوارهای داخلی، نمای خارجی، پارتیشنبندی و حتی وسایل دکوراتیو دارند. این آجرها در ابعاد، طرحها و رنگهای گوناگون و متناسب با هر سلیقهای تولید میشوند.
ویژگیهای مهم شیشههای دکوراتیو
شیشههای دکوراتیو امروزه در طرحها، رنگها، اشکال و اندازههای متنوع و مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند.
مهمترین ویژگیهایی که باید در انتخاب این دسته از شیشهها به آن توجه داشته باشید، عبارتند از:
- سبک بودن شیشههای دکوراتیو که این شیشهها را برای استفاده در کف، سقف، کابینت، کمد، دیوارپوش و غیره مناسب میکند.
- استفاده از رنگهای ضد خش در تولید آنها
- مقاومت این شیشهها در برابر حرارت و رطوبت و همچنین قابلیت آنها برای جلوگیری از رسوخ رطوبت به دیوارها و سایر فضاها
- قابلیت نصب ساده آنها مخصوصا اگر قرار باشد، شیشهها را به متریالهایی مانند چوب، آلومینیوم و استیل نصب کنید
- اطمینان از ایمن بودن این شیشهها که یکی از راههای تشخیص این ایمنی بررسی این نکته است که آیا در تولید این شیشهها به منظور جلوگیری از خرد شدن و پراکنده شده ذرات شیشه در هنگام بروز حادثه، از مواد مخصوص همچون لایههای پلیمری استفاده شده است، یا خیر.