1 - عناصر اضافی و غیر ضروری را از فضای آشپزخانه حذف كنید، زیرا در آشپزخانه به اندازه كافی وسایل ضروری و مهم وجود دارد كه دیگر جایی برای وسایل غیر ضروری نباشد. وسایل ضروری و لازم را نیز درست نزدیك منطقه ای قرار دهید كه مورد استفاده قرار می گیرند.
2 - مسیر عبور و مرور در آشپزخانه باید به اندازه كافی پهنا داشته باشد. گذرگاه های موجود در آشپزخانه باید به طور كلی حداقل 90 سانتیمتر عرض داشته باشند و این عرض در منطقه پخت و پز باید حداقل به حدود یك متر و نیم برسد تا كار در آشپزخانه راحت انجام شود.
3 - آشپزخانه را به دو قسمت عمومی برای استفاده و رفت و آمد تمام اعضای خانواده و قسمتی كاربردی كه تنها برای پخت و پز استفاده می شود تقسیم كنید و اجاق گاز را در قسمت دوم و یخچال را به عنوان مهم ترین وسیله در قسمت اول قرار دهید.
4 - هنگام طراحی و تعیین جای كابینت ها، نصب كابینت را در قسمت های كنج و گوشه آشپزخانه فراموش كنید. زیرا بر خلاف تصور شما، نه تنها هیچ كمكی به افزایش گنجایش فضاهای ذخیره سازی در آشپزخانه نمی كند، بلكه ممكن است هنگام باز شدن كابینت های كنار هم به طور همزمان دچار مشكل شوید.
5 - برای قرار گیری مایكروفر در دكوراسیون آشپزخانه ارتفاعی مناسب در نظر بگیرید، اگر در خانه كودكی وجود ندارد، ارتفاع 90 سانتی متر از سطح زمین برای قرارگیری مایكروفر كافی است اما اگر فرزند كوچكی دارید، برای ایمنی بیشتر جای قرار گیری مایكروفر را در ارتفاع بالاتری تعبیه كنید.
6 - برای انجام كارهای روزمره در آشپزخانه از جمله تهیه غذا و سرو آن و ... سطوحی به اندازه و وسعتی كافی در نظر بگیرید.
7 - زمانی كه نحوه قرارگیری كابینت ها و كانتر را در آشپزخانه تعیین می كنید، در نظر داشته باشید كه در طرفین اجاق گاز، سینك ظرفشوئی و یخچال باید حدود 60 سانتی متر از اجاق گاز فاصله داشته باشد.
8 - برای كانترهای آشپزخانه خود، از دو سطح ارتفاع مختلف استفاده كنید، یك ارتفاع مناسب با قد شما و ارتفاع دیگر مناسب با قد فرزندتان كه دوست دارد در تهیه غذا به شما كمك كند.
9 - در صورت امكان از وسایل ضروری و پر استفاده به صورت دوتایی استفاده كنید. برای مثال با وجود یك یخچال بزرگ و اصلی از یك یخچال كوچك نیز در قسمت زیر مایكروفر بهر مند شوید.
10 - بر دیوار طرفین اجاق گاز، تعدادی طبقه نصب كنید تا بتوانید قوطی های ادویه را روی آن به ترتیب و در دسترس بچینید؛ هم چنین برای آویختن دستمال های دم دستی تعدادی حلقه آویز به شكل s را نیز بر دیوار نصب كنید.
11 - هنگام خرید چاقو برای آشپزخانه خود تیز باشید! چاقو از جمله مهمترین و پركاربردترین ابزارها در آشپزخانه است، پس باید مرغوبترین و تیزترین نوع آن را برای كار در آشپزخانه بخرید و دور از دسترس كودكان قرار دهید.
12 - زباله های به وجود آمده در آشپزخانه را به تفكیك در كیسه زباله های مجزا قرار دهید و حداقل به زباله خشك و تر تقسیم كنید تا بازیافت آن ها ساده باشد.
13 - به فكر كودكان نیز باشید، كودكان دوست دارند غذا و تنقلاتی را بخورند كه خودشان می توانند به ظرف آنها دسترسی داشته باشند.
14 - هنگام سیم كشی برق در دكوراسیون آشپزخانه به تعداد كافی پریز برق در قسمت های مختلف دیوار آشپزخانه نصب كنید تا زمان استفاده از وسایل برقی با مشكل نبود پریز مواجه نشوید.
15 - انتخاب هوشمندانه متریال ها در دكوراسیون و كاربرد اصولی از آنها می تواند به میزان زیادی در نظافت آشپزخانه به شما كمك كند و آن را برای شما آسان سازد. برای مثال استفاده از سطوح مات می تواند به میزان كمتری لكه و اثر انگشت را نسبت به سطوح براق نشان دهد پس، از ابتدای دكوراسیون آینده نگرانه تصمیم بگیرید.
16 - از كسل شدن جلوه كابینت ها پیشگیری كنید، برای این كار می توانید برای تعدادی از كابینت ها از درهای شیشه ای مات استفاده كنید یا مابین برخی از آنها طبقاتی هم جنس با كابینت قرار دهید تا جلوه یكدست و خسته كننده ای برای كابینت ها به وجود نیاید.
17 - در آشپزخانه های كوچك از رنگ های روشن و ملایم استفاده كنید تا فضا باز و وسیع به نظر برسد. اگر برای انتخاب رنگ كابینت ها نگران هستید، بهترین راه حل استفاده از رنگ های خنثی و ملایم است.
18 - تعیین و ایجاد یك نقطه كانونی در دكوراسیون آشپزخانه را نیز فراموش نكنید، این نقطه كانونی می تواند به وسیله یك هود شكیل و زیبا با سینك و شیر آب با شكوه یا كنتری با الگویی خاص و چشم نواز به وجود آید.